Valitse sivu

Iltakonsertit / Evening Concerts / Kvällkonserter

Kaikki iltakonsertit ovat katsottavissa sunnuntaina 19.7. klo 10 alkaen heinäkuun 2020 loppuun saakka.

All the evening concerts are open for viewing from 10 am on Sunday 19 July till the end if July 2020.

Alla kvällskonserter blir tillgängliga igen på söndag den 19 juli kl. 10 och finns kvar på webbsidan fram till slutet av månaden.

PE klo 19

Suomeksi

Bill Hota & Haka, Kaustinen 2020 spesiaali

 Konsertin aloittaa Kaustisen festivaalikansalle pitkältä taipaleelta tutuksi tullut BILL HOTA, jolla pääosassa ei ole orkesterisäihke, vaan musiikillisten aiheiden ja eleiden matka läpi juurevan ohjelmiston. BILL HOTA kaivaa esiin monipuolisen sointikirjon ja annostelee tanakkaa sointia tarkasti. Voimansa he ammentavat kansanomaisesta heterofoniasta, jota eri soittimet kannattelevat tasapuolisesti. Musiikki on väreissään kirkasta ja sädehtivää, brutaalisuudessaankin kaunista ja kiehtovaa. BILL HOTAlla on rytmin lahja, mutta se ei terävänäköisenä ja visionäärisenä sorru standardimaiseen jankutukseen. Ote on tinkimätön ja pureva sekä voimallinen yksityiskohtien hallinnassa, jopa mestarillinen mitä tulee uuden ohjelmiston rakenteissa olevien eri tasojen keskinäisessä kommunikoinnissa. Kun sisäiset tekstuurit sykkivät elämää, laajemmat perusilmaisut paljastetaan kaunopuheisesti ja majesteetillisesti. BILL HOTAn viesti on terveellinen; ääni saa irrota vapaasti, yrittämättä ja on monelle mieluisaa, että moinen esitysihanne tekee paluuta; Folk´n Proud!

BILL HOTA
Kyösti Järvelä, viulu ja laulu
Juma Lautamaja, basso ja laulu
Arttu Mäkelä, kitara ja laulu

Lavalla BILL HOTAN lisäksi sekä kanssa nähdään vuonna 2005 perustettu eteläpohjalainen reipas ja rehti Haka, jonka juureva sointi perustuu yhtyeen jäsenten yhteiseen historiaan ja vahvoihin musiikillisiin juuriin eteläpohjalaisessa kaksirivis- ja rekilauluperinteessä. Yhtye on pitkän uransa kuluessa hitsautunut yhteen ja muusikoiden välinen luottamus kuuluu akustisen kokoonpanon soiton rentoutena ja letkeinä juontoina kappaleiden välissä.

Yli 15-vuotisen uransa aikana Haka on saanut useita meriittejä. Haka on mm. Pelimanniyhtyeiden Suomenmestari vuodelta 2010, Vuoden Speliyhtye 2009 ja ollut edustamassa Suomea Pohjoismaisissa pelimannimestaruuskisoissa vuonna 2009. Vuonna 2008 Haka valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden Yhtyeeksi. Hakan ensimmäinen albumi [haka] ilmestyi syksyllä 2007 ja toinen, Komeiden miesten lauluja, heinäkuussa 2011.

”Yhtye, jossa on näin paljon rakkautta – ei sen vuoksi tarvitse jännittää.” -AP Sarjanto

HAKA
Eeva-Liisa Kotamäki – laulu
Lauri Kotamäki – mandoliini, laulu
Leija Lautamaja – harmooni, laulu
Miia Palomäki – viulu, 2,5-rivinen haitari, laulu
Sampsa Kujala – kontrabasso, laulu

In ENGLISH

BILL HOTA & Haka, Kaustinen2020 special

When you have two manifestations of real Ostrobothian attitude in folk music clubbing together, what else can you expect than “ryskööt” [untranslatable]!

På svenska

BILL HOTA & Haka, Kaustinen2020 Special

När två galjonsfigurer för den sydösterbottniska livsattityden möts blir det med dunder och brak!

Lähetys alkaa kello 19 ja alussa on 2 minuutin testinäyttö. Konsertin kuva ilmestyy ruutuun siis kello 19.02. Alkuviikon konsertit on nauhoitettu etukäteen. Kaustinen-sali on suljettu yleisöltä loppuviikon konserttien aikana.

The transmission stats at 7 pm with a two-minute test screen. The live feed from the concert venue will appear at 19.02. The concerts at the beginning of the week have been recorded in advance. The Kaustinen Hall in the Folk Arts Centre in Kaustinen will be closed to the public during the live stream concerts from Thursday to Saturday.

Sändningen börjar kl. 19 med en två minuters testbild. Konserten börjar alltså kl.19.02. Konserterna som sänds i början av veckan har vi spelat in redan tidigare. I slutet av veckan är Kaustinen-salen stängd för publiken under konserterna.

Share This